top of page
  • Foto van schrijverClaudia Koehoorn

Hoe Altijd Zelfverzekerd te Zijn: 6 Effectieve Tactieken die Werken


Hoe Altijd Zelfverzekerd te Zijn: 6 Effectieve Tactieken die Werken
Hoe Altijd Zelfverzekerd te Zijn: 6 Effectieve Tactieken die Werken

Voel je je onzeker of zelfs een mislukkeling? Dan wil je dit waarschijnlijk lezen.


We hebben allemaal weleens last van een laag zelfvertrouwen, niemand is daarop een uitzondering. Ook ik heb mijn momenten waarop ik aan mezelf twijfel of iets heel spannend of zelfs eng vind omdat mijn zelfvertrouwen op dat moment of op dat gebied laag is. 


Laag zelfvertrouwen kan alles beïnvloeden: je relaties, gezondheid, rijkdom, succes en vooral je geluksgevoel. 


In een tijdperk waarin we overspoeld worden door alle succesvolle, mooie beelden op sociale media, waar het zelfvertrouwen en succes van af spat, kan het gemakkelijk zijn om in de val te lopen van het verliezen van je  eigenwaarde. Je prestaties kunnen in vergelijking met anderen klein lijken, waardoor het gemakkelijk is om het vertrouwen in jezelf te verliezen.


De kleinste oneffenheden kunnen in ons hoofd stilletjes een spiraal van gedachten aan te kort schieten en gebrek aan zelfvertrouwen veroorzaken. Het begint vaak met een klein gedachte als “dat zou ik nooit kunnen” en voor je het weet overspoel je jezelf met allerlei gedachten waaruit blijkt dat je het niet goed genoeg doet en tekort schiet, zeker in vergelijking met anderen.


Hoe en wat jij denkt is zo belangrijk! 

Hoe jij denkt bepaalt of je tegenslagen met vertrouwen tegemoet kan treden of niet.


In deze blog wil ik je  zes eenvoudige - maar onderschatte - methodes  leren die je kunt gebruiken om het gevoel van onzekerheid en mislukking om te buigen in je voordeel en in je volle, zelfverzekerde zelf te stappen.Waar komt een gebrek aan zelfvertrouwen vandaan? (En waarom is het er?)


In plaats van te erkennen hoe slim, sterk en veerkrachtig we zijn, besteden de meesten van ons het grootste deel van onze tijd aan het vergelijken van onze zwakke punten met de sterke punten van iemand anders. We blijven momenten van te kort schieten of “nederlaag” herbeleven of ontwikkelen een ongezonde gehechtheid aan een idee van wie of wat we willen zijn. 


Je kunt dit misschien moeilijk geloven, maar je bent waarschijnlijk geleidelijk geconditioneerd om je zo te gedragen.


Je ziet het overal in de media: 

  • mensen die ogenschijnlijk makkelijk 10K omzet of meer per maand draaien

  • vrouwen die er altijd mooi, stijlvol en sexy uitzien

  • mannen die alles met gemak voor elkaar krijgen

  • perfecte moeders die onder alle omstandigheden alles onder controle en tot in de puntjes verzorgd hebben

  • online ondernemers die miljoenen omzetten draaien

  • influencers met miljoenen volgers 

  • en de “Doe” cultuur die je het gevoel geeft dat je een  workaholic moet zijn om waardering te krijgen


Dit alles stuurt ons een giftige en misleidende boodschap over hoe succes en zelfvertrouwen eruit zouden moeten zien.Met zulke doordringende boodschappen is het zo makkelijk om aan te nemen dat dit ook voor jou geldt.


Het is gemakkelijk om je eigen zelfvertrouwen, sterke punten en doelen uit het oog te verliezen en je te laten verleiden tot het volgen van de menigte die zich volledig richten op prestaties, onrealistische drukke schema’s en onwaarschijnlijk succesvolle levens. Helaas kan het al snel leiden tot jezelf vergelijken met anderen wat weer snel tot een laag zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde kan leiden.


Hoe een laag zelfvertrouwen je leven kan beïnvloeden


Het valt niet te ontkennen dat een gebrek aan zelfvertrouwen moeilijk is om mee om te gaan.


Wat het leven je ook voor de voeten werpt - zoals een relatiebreuk, verlies van een bedrijf of baan, of een verlies van iets waar je hard voor hebt gewerkt - al deze dingen kunnen moeilijk zijn en je veerkracht aantasten, wat op zijn beurt weer invloed heeft op je zelfvertrouwen. 


Schuld en schaamte over je vermeende mislukkingen kunnen ook leiden tot de angst die van binnenuit fluistert: "Je zult altijd een mislukking zijn".


Deze "fluisteringen" noem ik onze innerlijke criticus.

Ik (Claudia Koehoorn, uitgeroepen tot de beste transformolgist van de wereld),  definieer de innerlijke criticus als: "Een irritant stemmetje van zelftwijfel in je hoofd dat altijd je tekortkomingen lijkt te benadrukken en je zelfvertrouwen wegvaagt."


Alle dingen die je tegen jezelf zegt over dat je niet slim genoeg, goed genoeg, mooi genoeg, slank genoeg of dapper genoeg bent, zorgen ervoor dat je het vertrouwen in je eigen kunnen verliest. 


Het is belangrijk op te merken dat deze gedachten geen perfect beeld schetsen van de werkelijkheid; maar op het moment zelf kan het heel waar voor je voelen. Je maakt ze waar naarmate je ze vaker tegen jezelf zegt, waardoor de grens vervaagt tussen wat echt is en wat overdreven negatieve zelfprojectie is.


Zelfs de kleinste aanpassing van je perspectief kan je zelfvertrouwen en hoe je over jezelf begint te denken, veranderen.


Hoe je brein werkt en waarom het je sleutel tot alles is


Je verstand heeft een hekel aan verandering. Dat komt omdat het alleen weet wat vroeger werkte om je in leven te houden. Het houdt er niet van om daarvan af te wijken, zelfs als dat goed voor je is. 


Dus als je routinematig hebt geleefd en jezelf ervan hebt overtuigd dat je niet zo goed bent, zal je brein er alles aan doen om dat tot jouw realiteit te maken. Het zal je luier maken, je demotiveren en je innerlijke criticus steeds meer macht geven. Het zal je precies houden waar je het vertelt dat je wilt zijn, zelfs als je naar iets anders verlangt. 


"Elke gedachte en elk woord vormen een blauwdruk die je geest en je lichaam maken tot jouw werkelijkheid."


Aangezien je brein reageert op de gedachten en woorden die je het vertelt, zal je brein continue opzoek gaan naar bewijs dat het klopt, ze projecteren en tot werkelijkheid maken. Met deze logica kun je afleiden dat je realiteit niet is wat er buiten je lichaam is, maar wat er in je hoofd zit.


6 Eenvoudige methodes om van een mislukkeling naar ultiem zelfvertrouwen te gaan


1. Maak slimme, positieve keuzes

Een kleine bewuste keuze maken om iets positiefs te doen kan een enorm rimpeleffect van positiviteit in je leven veroorzaken.


Eenvoudige (slimme) keuzes + consistentie + tijd = radicale levensveranderingen


"Je gedachten bepalen je gevoelens. Je gevoelens bepalen je acties. En je acties bepalen de uitkomst van je gebeurtenissen. Dus als je je gedachten verandert, verander je alles” (een stukje uit mijn Female BrainZZ Leftraining) 


Net zoals je meegezogen kunt worden in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten, kun je je brein ook in een opwaartse spiraal van positieve gedachten brengen.


2. Beoefen positieve affirmaties

We zeggen vaak tegen onszelf dat we "niet slim genoeg, goed genoeg of verdienstelijk genoeg" zijn, maar we beschouwen dat nooit als negatieve affirmaties. We dachten gewoon dat het waar was. 


Je hoeft dat denkpatroon alleen maar te vervangen door een positief denkpatroon dat je kracht geeft, inspireert en naar groei leidt, waardoor je een goed gevoel over jezelf krijgt. Zelfs in de slechtste tijden is dit de plek van waaruit je opereert.


Als je negatieve gedachten over jezelf krijgt, veroordeel ze dan niet. Schrijf ze gewoon op een stuk papier. Identificeer dan het demotiverende woord en vervang het door het tegenovergestelde woord dat je zou willen belichamen.


Probeer deze oefening minstens 21 dagen en je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om je geest te herprogrammeren in de richting van zelfvertrouwen. 

Voor een maximale transformatie moet je je meest diepgewortelde beperkende overtuigingen op onbewust niveau blootleggen en ze helemaal verwijderen. Door deze blokkades te vervangen door nieuwe overtuigingen die je kracht geven, kun je het leven leiden dat je verdient. Dit doe ik met jou in een Eigenwaarde Reset of combinatie van Resets in mijn individuele trajecten.


3. Maak wat vertrouwd is onbekend

De meesten van ons nemen beslissingen uit gewoonte of vertrouwdheid. Om de kracht van positieve keuzes die je maakt te benutten, moet je bereid zijn om bewuster te worden en bewuste keuzes te maken.


Dat doe je door het vertrouwde onbekend te maken en het onbekende vertrouwd. 


Pas die formule toe om je brein te herprogrammeren. Je zult in staat zijn om de oude (negatieve) gewoontes waar je geest regelmatig naar neigt te stoppen en een manier te vinden om nieuwe (positieve) gewoontes op te bouwen. Ik leer je in mijn 2 daagse Female BrainZz Leftraining een eenvoudige, makkelijk toepasbare manier om dit te doen. Binnenkort staan de datums voor 2024 op mijn website.


4. Laat perfectionisme varen en richt je op incrementele vooruitgang

De meesten van ons proberen een radicale verandering te creëren door er met wilskracht aan vast te houden. In werkelijkheid is dat te vergelijken met zonder training een marathon proberen te lopen of verwachten dat je in een maand 10 kilo kan afvallen. Het is een formule voor een ramp.


Waar je je op wilt richten is de "vooruitgang" naar je verandering en niet de verandering zelf.


Als je elke dag 1% veranderd, verdubbel je uiteindelijk elke 72 dagen. Dit betekent dat je in minder dan drie maanden je vooruitgang naar succes verdubbelt - wat dat ook voor jou mag betekenen.


Onthoud: kleine veranderingen na verloop van tijd = grote veranderingen later.


5. Bewustzijn kan helend zijn - oefen het

Het oefenen van opmerkzaamheid is als het kweken van een spier. Hoe meer je oefent om aandacht te besteden aan wat er op een bepaald moment om je heen en in je gebeurt, hoe meer de spier groeit. 


Als je je daar bewust van wordt, kan het je helpen het los te laten en te voorkomen dat het je tegenhoudt. Wees geduldig met jezelf. Als je een dag of twee mist, is dat prima.


6. Vergelijk jezelf met wie je gisteren was

Wanneer we besluiten om succesvol en zelfverzekerd te worden, kijken we vaak op naar anderen die "alles hebben". We halen onze succesdoelen uit wat zij al hebben bereikt. Deze manier is gevoelig voor teleurstelling. 


Onszelf vergelijken met anderen kan echter overweldigend worden en langzaam aan je zelfvertrouwen en geloof in jezelf knagen. 


De beste persoon om jezelf mee te vergelijken is je vroegere zelf. Om deze benadering gemakkelijk en haalbaar te maken, moet je definiëren hoe een 1% betere versie van jezelf eruitziet en dit kun je doen met mijn Boost je Zelfvertrouwen Toolkit.


Geef je zelfvertrouwen een boost! 


De manier waarop je op het leven reageert, heb je helemaal zelf in de hand. Je hebt tenslotte de macht om de beste versie van jezelf te worden.


Ik heb jarenlange ervaring in werken met klanten van doorsnee vrouwen tot BN-ers. Ik heb door de jaren heen heel veel vrouwen mogen helpen en daarmee een uitstekende reputatie opgebouwd door honderden levens positief te beïnvloeden.


Honderden vrouwen zijn getransformeerd door mijn individuele trajecten - ze zijn bevrijd van het zoeken naar de goedkeuring van anderen, hebben hun brein opnieuw geprogrammeerd en een onwankelbaar zelfvertrouwen in zichzelf ontdekt en zijn niet meer te stoppen op elk gebied van hun leven.


Meestal zijn we ons niet bewust van wat onze blokkades met ons zelfvertrouwen doet, wat het veroorzaakt. Ons bewuste brein heeft geen toegang tot dat deel van ons denken, wat de reden is waarom we steeds weer dezelfde gedachtepatronen herhalen, ongeacht wat we van buitenaf proberen te veranderen. 


Als je je inschrijft voor de Boost je Zelfvertrouwen Toolkit start je met weer vertrouwen in  je zelfvertrouwen te krijgen. Alle onderdelen van de toolkit helpen je hierbij. 

Perfect als start en voor mensen die graag zelf dingen doen. Met persoonlijke begeleiding gaat veranderen een stuk sneller en makkelijker, dat vraagt een groter investering in tijd en geld.


Met mijn individuele trajecten heffen we niet alleen de oorzaak van je blokkades  op, je zult ook merken dat je je onstuitbare zelf aanboort - en het geloof aanwakkert dat je het waard bent en verdient. Mijn trajecten specifiek gericht op jouw vrouwelijke brein stellen je in staat om gloednieuwe neurale paden te openen in je brein, zodat niets je meer kan tegenhouden en zelfvertrouwen je nieuwe realiteit wordt. 


Mijn trajecten zijn zo ontworpen dat je vanaf het begin actie kunt ondernemen om je te helpen je eigen gevoel van eigenwaarde diepgaand en blijvend te vergroten en het supervertrouwen waarmee je geboren bent terug te brengen. 


Het kan je ook helpen om negatieve gedachten en gedragingen niet alleen te begrijpen maar vooral om zonder veel inspanning om te buigen , zodat je een diepgaande en positieve blijvende verandering in je leven kunt maken.


Na je Female BrainZz individuele traject (sorry heren)  kun je lid worden van een bloeiende community die klaar staat om je te helpen vanuit je intuïtie te leven en verantwoording te nemen voor je mindset en leven. Ik leid je door de bewezen tools en technieken heen om van jezelf te houden, je goed te voelen over je leven en te geloven in je eigen kunnen.


Het is tijd voor jou om het fenomenale zelfvertrouwen te krijgen dat je verdient. Schrijf je in voor de Boost je Zelfvertrouwen Toolkit of maak een afspraak voor een klikgesprek, dan kijken we samen hoe we jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde blijvend kunnen resetten zodat jij het leven kunt leven dat je wilt leven op de manier die bij jou past. Comments


Even sparren?

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp? Boek hier een gratis klikgesprek!

bottom of page