top of page
  • Foto van schrijverClaudia Koehoorn

Luister naar het gefluister van je Intuïtie


Luister naar het gefluister van je Intuïtie
Luister naar het gefluister van je Intuïtie

Wat je je misschien niet realiseert over jouw intuïtie is dat het zich meestal voordoet als een fluistering. Het is dat kleine stemmetje dat in je achterhoofd zit, een kalme gelijkmoedige stem, krachtig, maar klein en zacht. Dit is waarom we het niet altijd kunnen horen. Daarom ervaren we soms enorme onrust in ons leven.


Het is onmogelijk om intuïtief gefluister te horen als je leven een chaos is.

Daarom is mediteren goed, want dat zorgt er op zijn minst voor dat je geest lang genoeg ontspant om die fluistering te kunnen horen. Anders dender je er overheen.


Als je niet naar je intuïtie luistert, omdat je het niet kan verstaan of omdat je het negeert en wegdrukt kies je ervoor de dichtstbijzijnde emotie te voelen, de dichtstbijzijnde reactie, de dichtstbijzijnde conclusie. En als je leven al chaotisch is en je geest slaat op hol zijn je gedachten het dichtst bij angst, omdat ze zo luid zijn. Luide, schreeuwende stemmen in je hoofd die leiden tot grote en kleine gekke reacties. Die kunnen leiden tot belachelijke conclusies over jezelf, je acties, je verleden, je toekomst.


Conclusies die leiden tot negatieve overtuigingen over jezelf als “ik ben niet goed genoeg, niemand zit op mij te wachten, ik ben waardeloos, ik ben…… “ Of negatieve overtuigingen over de wereld om je heen “niemand vind mij leuk, niemand is te vertrouwen, ik help iedereen maar er is niemand bij wie ik terecht kan, de wereld is gek geworden, de ander…..

Onze intuïtie fluistert ons toe, probeert ons de rust te geven waar we naar verlangen, maar onze angst, ons denken, schreeuwt als een luidruchtige dronkaard aan de bar.

Het is moeilijk om dat lawaai te overstemmen.

De reden waarom we al die gedachten geloven en volgen, die vaak veroorzaakt worden door onze angst, is omdat het de luidste stem in ons hoofd is. Simpel. En ook, omdat we de eenvoud van onze intuïtie niet vertrouwen. We vertrouwen er niet op dat mooie, goede dingen voorbestemd zijn om ons te overkomen. We vertrouwen niet op geluk of liefde of succes omdat we bang zijn om het weer kwijt te raken.

We vertrouwen er niet op dat er een wereld is buiten onze eigen chaos, omdat we alleen maar chaos hebben gekend. Het enige wat we hebben gekend is moeten, stress en een onvermogen om onze verwachtingen of gemoedsrust te beheersen.


Dit betekent niet dat onze intuïtie ons altijd naar vlinders, regenbogen en oneindige vreugde zal leiden. Maar onze intuïtie leidt ons naar ons Hoogste Goed, wat natuurlijk verwarrend is door wat we in onze maatschappij onder het woord "goed" hebben verstaan. Goed, in de context van het Hoogste Goed, betekent het dat het onze meest vreedzame keuze is, degene die niet gepaard gaat met intense weerstand. Dit betekent niet altijd dat het ons naar geluk zal leiden, maar het zal ons leiden naar onze volgende ervaring. Het zal ons voorbereiden op wat we verlangen, wat we proberen te creëren.


Je leven volgt geen rechte lijn dus het volgen van je Hoogste Goed zal je op het zigzaggende pad met bochten brengen van waar je naar verlangt. je creëert het.


En toch, kun je je enorm en vaak verzetten tegen het pad dat leid naar het uitkomen van je wensen en dromen , door simpelweg je intuïtie te negeren.


Dit is waarom het belangrijk is om je geest stil te maken. Om aandachtig te zijn. Om te mediteren. Dan bedoel ik niet vijf minuten op de grond zitten en mediteren, hoewel je dat zeker kan doen. Voor mij is mediteren alles wat je geest wat rust geeft, wat ruimte geeft om binnen te komen, wat het mogelijk maakt om een fluistering te horen.


Dat is voor iedereen verschillend en kan van dag tot dag verschillen.

Als je door ons leven gaat op de automatische overlevingspiloot en alleen maar aan het overleven bent dan mis je de magie van je intuïtie. . Als je je leven afstemt op anderen, op televisie, telefoons, internet, op alles wat je afleidt van het luisteren naar jezelf, dan mis je het volgende wonder. Geef je geest en ziel de ruimte om te ademen, om je het volgende gefluister te geven, want dat is wanneer het echt begint te gebeuren. Dan begint het pas echt interessant te worden. Dat is wanneer je leven verandert van een achtbaan in overlevingsmodus naar een avontuur, naar je volop levend voelen. Naar voelen dat je leeft en aan het leven deelneemt.


Is dat niet waar we allemaal naar hunkeren? Naar ons levend te voelen?


Als we geluk najagen is jagen we eigenlijk helemaal niet op geluk. We hunkeren naar levendigheid. We hunkeren naar het gevoel volledig te leven. We hunkeren naar hartveroverende verrassingsmomenten die we nooit verwacht hadden. We hunkeren naar de mogelijkheid om een pad te bewandelen dat ons leidt naar iets mooiers dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Dit is waar we echt naar verlangen. En, het is geen rechte lijn daarheen. Maar, eerst, is dat gefluister nodig. Rust en stilte in jou om naar dat gefluister te luisteren, er naar te handelen en dan, simpelweg, om weer te luisteren en er weer naar te handelen. Keer op keer.


Dat is wat wij doen in mijn Female BrainZz individueel traject, dat is waar we samen aan werken, dat is ware transformatie waardoor je je intuïtie weer hoort. Waardoor je hoofd, hart en onderbuik weer op 1 lijn komen te staan. Waardoor je rust en motivatie, inspiratie, geluk en zelfliefde voelt.


Klik op deze link voor meer informatie!

Comentarios


Even sparren?

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp? Boek hier een gratis klikgesprek!

bottom of page