top of page

Coaching

Zakelijke trajecten

Scherm­afbeelding 2023-05-01 om 11.59.28.png

Het valt niet mee voor een bedrijf om een langdurig zieke werknemer te hebben.

Er moet een hoop geregeld worden, zowel voor het team,  voor het bedrijf als voor de betreffende medewerker. Een spoedig herstel is van belang. Een zieke werknemer brengt veel onkosten met zich mee. Preventieve coaching kan ziekteverzuim voorkomen en daardoor veel onkosten besparen.

Wanneer de oorzaak stress of burnout gerelateerd is, kan het herstel stroef verlopen. De juiste aanpak is cruciaal voor een blijvend herstel.

Het doel: medewerkers zo snel als mogelijk en zo blijvend gezond als mogelijk met plezier laten functioneren.

Werken aan herstel of herintegratie

 

Onze trajecten zijn erop ingericht om de medewerker zelf en het bedrijf zo goed mogelijk te ondersteunen bij het herstel of de herintegratie van de medewerker. Door onze expertise van het brein en de ruime ervaring in klanten leren uit de knoop te komen, weten we met de juiste tools fantastische resultaten te halen. Onze trajecten zijn geschikt voor mannen en voor vrouwen. Elk traject begint met een kennismaking en een uitgebreide intake met jullie bedrijf en de klant zelf. We maken samen een behandelplan en streven naar een optimale hersteltijd.

Claudia_dsc1471.jpg
P7B9229.jpg

Burnout preventie

 

Voorkomen is beter dan genezen. Een oude spreuk, die in het geval van burnout echt het verschil kan maken. Wees alert op de signalen van burnout en maak het ook bespreekbaar.

Vaak zien collega’s en leidinggevenden eerder dan de betrokkene zelf dat diegene niet lekker in zijn of haar vel zit en minder goed functioneert. Klachten hoeven niet altijd werkgerelateerd te zijn. Privéomstandigheden kunnen het functioneren van een werknemer op het werk enorm beïnvloeden, zowel positief als negatief.

Als u op tijd de signalen herkent die wijzen op stressklachten, kunt u tijdig ingrijpen en langdurig verzuim voorkomen.

Burnout genezing

Het herstel van een medewerker met een burnout kan wispelturig zijn. Zonder de juiste aanpak is de kans op terugval daarbij ook nog eens groot. Het is dus cruciaal om de klant de juiste behandelmethode te bieden en de juiste tools mee te geven om in de toekomst eerder signalen op te pikken.

Ditzelfde geldt voor mensen met levensbedreigende ziekte, ziekten met grote impact zoals hartklachten of omgaan met verlies. Het is belangrijk om iedereen op passende wijze te begeleiden naar acceptatie, verwerking en terugkeer op de werkvloer.

Wij werken op maat. Elk behandelplan is uniek en persoonsgericht.

Middels dit persoonlijk plan gaan we samen aan de slag. De eerste stap is een gratis intake.

creerjeeigengeluk.jpg

“De eerste stap naar het effectief bestrijden
van een Burnout.”

Claudia_dsc1574.jpg

“Er zit een ongelofelijk verschil tussen de werking van het mannen en het vrouwenbrein."

 

In mijn psychologie studie kwam ik vooral literatuur en methodieken tegen die gebaseerd waren op mannen en merkte dat vaak bepaalde tools niet toereikend waren voor vrouwen. Ik begon me erin te verdiepen.

Inmiddels ben ik in mijn werk alleen nog maar bezig met de specifieke manier waarop jouw brein om gaat met gedachten en emoties. Ik ben expert op vrouwen- en mannenbreinen. “

–  Claudia Koehoorn

bottom of page