top of page
  • Foto van schrijverClaudia Koehoorn

Van zielig vogeltje zonder zelfvertrouwen naar ‘ik ben een leuke vrouw!’


Marleen begon aan haar traject bij mij omdat ze geen zelfvertrouwen had. Ze vergeleek zichzelf met anderen en vond zichzelf niet mooi, te dik, een zielig vogeltje. Ze was altijd bezig met wat anderen van haar konden denken of vinden en baseerde daar haar gedrag op. Daardoor ging ze dingen uit de weg, kon ze niet met kritiek omgaan, was ze heel vaak boos op zichzelf en haar omgeving, ging ze over-presteren, durfde ze geen nee te zeggen en was ze continue op zoek naar bevestiging en waardering van anderen.


En Marleen was moe, doodmoe. Zoals zoveel vrouwen was ze een denker, haar hoofd maakte overuren. Alles werd geanalyseerd en bijna alles leidde tot zelfkritiek en uitstelgedrag.


In de sessies pakten we al deze problemen aan bij de wortel, bij haar diepste onderliggende overtuigingen als niet goed genoeg voelen, er niet toe doen, zie je wel ik kan het niet, kan mezelf niet accepteren en ik kan niet met afwijzing omgaan.


Ik begeleidde haar in erkennen, loslaten, haar eigen oplossingen vinden. We zette haar hoofd, hart en onderbuik/intuïtie op 1 lijn waardoor Marleen alles vanuit een nieuw, fris perspectief ging zien en vanuit liefde en acceptatie van zichzelf ging reageren.


In een paar weken tijd zag ik haar transformeren naar een jonge vrouw die in zichzelf ging geloven, zelfvertrouwen kreeg en zich op zichzelf ging focussen i.p.v. continue met anderen bezig te zijn.


Ze begon aan een nieuwe, zeer uitdagende baan. Marleen kreeg aardig wat feedback op haar functioneren en…ze reageerde totaal anders dan voorheen! Ze luisterde naar de feedback en zag in dat het om haar handelen en vaardigheden ging, niet om haar persoonlijkheid. Marleen werd niet boos op zichzelf of haar leidinggevende in plaats daarvan reflecteerde ze op haar handelen en ging ze aan de slag met verbeterpunten. Ze gaf duidelijk en rustig haar mening en haar grenzen aan. Marleen probeerde dingen uit, ging niets uit de weg. En uiteindelijk besloot ze in overleg dat deze baan op dit moment niet bij haar paste. Ze baalde een halve dag, was daar ok mee en richtte haar aandacht op hoe ze tot het einde van haar contract zo plezierig mogelijk kan werken en op vacatures die beter bij haar passen. Marleen is trots op zichzelf, heeft veel geleerd van deze werkplek en begon vol enthousiasme aan een nieuwe baan die beter bij haar past.


Op mijn vraag ‘vind je jezelf nog een zielig vogeltje?’ reageerde ze schaterlachend ‘nee, totaal niet, ik ben een leuke griet, heb nog veel te leren en dat mag ook, ik ben nog jong. De wereld ligt voor me open en het leven is leuk.’

Wauw wat een transformatie!

Ben jij geïnteresseerd in een persoonlijke transformatie? Je bent van harte welkom op een gratis klikgesprek.

Comentarios


Even sparren?

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp? Boek hier een gratis klikgesprek!

bottom of page