top of page
  • Foto van schrijverClaudia Koehoorn

Ontdekken wie jij bent - De impact van constante prikkels: Zelfreflectie en empowerment voor persoonlijke groei


Ontdek de impact van constante prikkels en ontdek waarom zelfreflectie cruciaal is voor persoonlijke groei en welzijn. Leer hoe journaling je kan helpen om jezelf beter te begrijpen en je eigen weg te vinden. Begin vandaag nog met de "Wie ben ik gids" en maak de eerste stappen naar zelfontdekking en empowerment
Ontdek de impact van constante prikkels en ontdek waarom zelfreflectie cruciaal is voor persoonlijke groei en welzijn. Leer hoe journaling je kan helpen om jezelf beter te begrijpen en je eigen weg te vinden. Begin vandaag nog met de "Wie ben ik gids" en maak de eerste stappen naar zelfontdekking en empowerment

Heel veel mensen zijn meer verbonden met hun telefoon dan met hun directe omgeving. Iedereen heeft het elke dag druk. En is bezig met wat er nog gedaan moet worden, zijn bezig met werken, de to do lijsten zijn eindeloos lang en niet eens bezig met werk gezien, sport, sociale afspraken, familieverplichtingen. En we gunnen onszelf nauwelijks een moment voor onszelf. Zodra we even tijd hebben, pakken we ons telefoon om WhatsApp, e-mail of social media te checken.

Heel veel dingen zoals eten, autorijden, de hond uitlaten, je telefoon pakken, doen we op de automatische piloot. Zonder en met ons hoofd echt bij te zijn. En ’s avonds bij het  eten gaat de televisie aan of je bent continu online totdat je gaat slapen. En zo vliegen de dagen voorbij zonder momenten van mentale rust. Veel mensen zorgen veel beter voor de batterij van hun telefoon dan voor zichzelf.


En het gevolg daarvan is dat je je geleefd kan voelen en je hoofd overvol zit. In onze huidige maatschappij moeten we ongelooflijk veel. Moeten zit enorm in ons taalgebruik verweven. Let mij eens op hoe vaak jij zelf het woordje 'moet' gebruikt. Moeten geeft stress en veroorzaakt negativiteit.


Elke reclameboodschap die jij krijgt, zegt eigenlijk tegen je dat je iets moet met hoe je nu bent of nu doet, niet voldoet. Koop dit op dat product en dan ben je pas goed. En dan word je pas gelukkig. Het moet allemaal sneller, slanker, rimpelozer, sportiever of mooier. Reclame speelt in op je gevoel van moed te presteren of het idee dat je geluk kunt kopen.


Maar zo werkt het niet. Want hoe lang duurt dat fijne gevoel? Zodra je het product of dat leuke kledingstuk of je later gadget aangeschaft, En je bent er aan gewend geraakt, ga je op zoek naar het volgende. Het brengt geen voldoening. Toch denken we vaak van wel. En het is heel moeilijk om niet toe te geven aan de verleidingen van reclames op tv of als je op social media scrolt als je niet weet wie je bent of als je niet happy bent met jezelf. 


De makkelijkste manier om hier mee om te gaan is vluchten. Vluchten in leuke dingen doen of er “even lekker helemaal tussenuit” , een weekendje weg of twee weken op vakantie, en dan voelen we ons wel weer goed. Hoe vaak denken we dat? Heel vaak toch? Op vakantie denken we even helemaal nergens aan. Maar zodra je thuiskomt of zelfs zodra je weer naar huis toe rijdt of vliegt, is alles weer even aanwezig als voor je vakantie.


Je neemt namelijk geen vrij van jezelf. Je neemt jezelf met je mee. Je neemt je denken met je mee. En denken doe je met je brein. Denken bepaalt je mindset en welke keuzes je maakt.

Hoe goed ken jij jezelf? Weet jij wat jij wilt en wat jouw mening is? Of ben je zo op anderen gericht dat jij hun verwachtingen en meningen eigen hebt gemaakt? 


Jezelf kennen is zo belangrijk, een vereiste om goed voor jezelf te zorgen, je grenzen aan te geven en je uit te durven spreken. 

Veel van mijn cliënten zoeken hulp omdat ze niet meer weten wie ze zijn en wat zij willen, denken of voelen. Een manier om dat te ontdekken is via journaling. Journalen helpt je om connectie te maken met jezelf zodat jij helder krijgt wat jij diep van binnen wilt, denkt en voelt. 

Daarom heb ik een Wie ben ik gids gemaakt. Een journal met vragen die je weer terug brengen naar jezelf. 


In dit journal neem ik je mee op een ontdekkingsreis naar jezelf zodat je ontdekt:


  • Wie je denkt dat je bent en wie ben je als er niemand kijkt? 

  • Je waarden, wat beweegt jou? 

  • Je sterke en zwakke punten

  • De ervaringen die jou gevormd hebben

  • De mensen die jou gevormd hebben

  • Je sociale vaardigheden en hoe jij je verhoudt tot anderen

  • Hoe jij je verleden, heden en toekomstige ikken met elkaar verbind


 Als dit iets is wat jij wilt leren en ontdekken zet dan de eerste stappen door dit journal te kopen en met de vragen aan de slag te gaan. De Wie ben ik gids kost slechts €7,


Ons brein is ontwikkeld om te overleven. Om voort te blijven bestaan. En daardoor is het gericht op het vermijden van gevaar en totaal niet geïnteresseerd. In jou gelukkig maken.


Je brein is niet gemaakt voor geluk of voor depressiviteit. In beide gevallen zouden we namelijk geen drive hebben om ons voor te planten. Of gemotiveerd te zijn om ook maar iets te bereiken. Waardoor we zouden afsterven. Je brein is geprogrammeerd voor 'oké zijn'.

Comments


Even sparren?

Heb je vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp? Boek hier een gratis klikgesprek!

bottom of page